După ce a fost întemnițată vreme de milenii, Hela (Cate Blanchett), Zeița Morții, e în mod accidental eliberată – lucru pentru care trebuie să-i mulțumească noului conducător al Asgardului, Loki (Tom Hiddleston), un rege mai puțin înțelept și, cu siguranță, mai puțin prudent decât predecesorul său, Odin (Anthony Hopkins).

Cum era de așteptat, lunga captivitate a făcut-o pe Hela să fie mai furioasă decât un pitbull care n-a mâncat de-o săptămână. Cine n-ar fi? Ea îl învinge pe Thor (Chris Hemsworth) într-o luptă care, practic, n-are istoric. Drept consecință, Zeul Tunetului, învins, se trezește pe planeta Sakaar, în timp ce Asgard-ul e cucerit de Hela.

Pe Sakaar, Thor o întâlnește pe puternica luptătoare Valkyrie (Tessa Thompson): o altă luptă fără istoric, în urma căreia mărețul Thor e obligă să cedeze (ladies first!, mai ales dacă n-ai încotro) și să accepte să participe la luptele de gladiatori organizate de Guvernatorul din Sakaar (Jeff Goldblum, îmbrăcat ca un star pop din anii 70, asta chiar că e de văzut!).

Problema e că Thor nu e teribil de puternic, cel puțin în comparație cu alți gladiatori de pe Sakaar și aici îl vom include, desigur, pe Hulk (Mark Ruffalo), care e, în acel moment, una din marile atracții ale planetei. Se pare că Hulk va fi ceva mai împlinit decât în celelalte filme ale sale (ca și cum ar fi fost nevoie!), de vreme ce e tratat ca un zeu pe Sakaar. Deasemeni, se pare că nu mai e nici monosilabic, nici onomatopeic, ci vorbește (aproape) în propoziții, în timp ce e transformat în versiunea lui XXXL.

Cum a ajuns Hulk pe Sakaar, nu e clar. Ultima oară când l-am văzut, își lua rămas bun de la frumoasa, dar mortala Natasha Romanov, la finalul lui Avengers: Age of Ultron. Speram că Thor: Ragnarok va da un răspuns satisfăcător acestui mister.

Dar să revenim la poveste: Thor și-a pierdut ciocanul, pe vestitul și atotputernicul Mjolnir și, poate mai tragic, frumoasele lui cosițe blonde. Acum se luptă cu câte o sabie în fiecare mână și cu ego-ul destul de șifonat de întâlnirile lui anterioare.

Ce se întâmplă în arenele de pe Sakaar nu știm și nici nu vrem să știm înainte de a vedea filmul. Cert e că în urma lor, Thor adună o echipă pentru a o detrona pe Hela din Asgard. Din echipă fac parte Valkyrie, Hulk, Loki și nici Heimdall (Idris Elba) nu rămâne deoparte. Această confruntare ce va avea loc, probabil, înspre finalul filmului, va fi, cu siguranță, cea care ne va lăsa cu gura căscată.

Ce-ar mai fi de spus? O mulțime de lucruri (reușește Thor să o oprească pe Hela?, reușește să ajungă la timp?, reușește să salveze Asgardul?, reușește să oprească Ragnarok – sfârșitul lumii?), dar ne vom rezuma la atât: finalul lui Thor: Ragnarok va fi strâns legat de anunțatul Avengers: Infinity War, ce se va lansa în 2018. Thor îi va întâlni pe Gardienii Galaxiei după ce, practic, le va ateriza pe parbriz.

Cu alte cuvinte, Thor: Ragnarok, cu toate implicațiile și importanța sa în Universul Marvel, cu toată povestea, umorul și suspansul său, e un film ce nu trebuie ratat: din 27 octombrie, în cinematografe.