Într-un mic orășel din India, un băiețel de numai 5 ani, pe nume Saroo, încearcă să își ajute familia. Împreună cu fratele său mai mare, scotocește prin trenurile oprite în gară după resturi ce ar putea fi, în vreun fel, refolosite.

Destinul face ca într-o zi, Saroo să adoarmă într-un tren parcat pe o linie moartă. Fratele său îl lasă acolo ca să se odihnească, cu gândul de a se întoarce după el un pic mai târziu.

Dar trenul pornește în noapte, spre necunoscut, iar atunci când micuțul Saroo se trezește, intră în panică, privind pe geam și dându-și seama că nu vede nici un peisaj familiar. E pierdut departe, în imensa Indie, flămând, singur și înspăimântat, iar protectorul său frate mai mare nu e de găsit.

Saroo ajunge în cele din urmă în Calcutta. Orașul haotic și aglomerat nu îl primește cu brațele tocmai deschise. Aici are parte de o serie de aventuri neplăcute. Cu ceva noroc, scapă de niște ticăloși ce se ocupă cu vânzarea de copii orfani. Mănâncă din gunoaie, bea din fântâni, doarme pe străzi.

Dar cineva, acolo, sus, îl iubește. Saroo ajunge într-un orfelinat de unde e înfiat de o familie de australieni. Și din acest moment, viața lui ia un cu totul alt curs. Iubit, îngrijit, răsfățat, într-un cămin ce îi oferă siguranță și bunăstare, Saroo duce o viață împlinită.

Dar după 20 de ani petrecuți în Australia cea îmbelșugată, tânărului Saroo încep să-i răsară în minte crâmpeie de amintiri din fosta lui viață. Devine obsedat de ideea de a-și regăsi mama și fratele.

Cu ajutorul aplicației Google Earth care permite o vedere aeriană a tuturor locurilor de pe Pământ, Saroo începe lunga căutare care-l va purta înapoi în India copilăriei lui.

Pare o poveste siropoasă? Ei bine, nu e. E povestea emoționantă și adevărată a lui Saroo Brierley și e noul film în care îl veți găsi pe Dev Patel (Slumdog Millionaire) în rolul lui Saroo și pe Nicole Kidman în rolul mamei adoptive.

Saroo: Drumul spre acasă. Povestea care ne arată că realitatea poate fi mai fecundă, mai surprinzătoare și mai plină de emoție decât imaginația. Din 20 ianuarie, în cinematografe.