In Super Chef, Adam Jones (Bradley Cooper) gateste. Dar Super Chef nu este un film culinar sau un corespondent cinematografic al unui “cooking show”. Super Chef este un film despre cadere si inaltare, despre descoperirea eu-lui, despre regasirea valorilor, despre relatii si iubire. Gatitul este doar un paravan. Panza pe care se deruleaza o istorie cu o semnificatie mai adanca.

Cu toate astea, in Super Chef, Adam Jones gateste. Spectaculos, surprinzator, nemaivazut. Si tot in Super Chef, Adam Jones incearca obsesiv, disperat, hotarat sa obtina cea de a treia stea Michelin, cea mai pretioasa si, evident, cea mai greu de obtinut distinctie pe care o poate avea un restaurant pe Pamant.

Stiati ca (despre stelele Michelin):
Asa ca hai sa aflam cate ceva despre aceste stele Michelin. O stea Michelin inseamna: “Un restaurant foarte bun in categoria sa” (“Une très bonne table dans sa catégorie” – in original). Doua stele Michelin inseamna: “Aici se gateste excelent, merita sa faci un ocol” (“Table excellente, mérite un détour”). Iar cea de a treia stea Michelin, Fata Morgana si Oscarul tuturor Chef-ilor, inseamna: “Bucatarie exceptionala, merita o vizita speciala” (“Une des meilleures tables, vaut le voyage”).

Stiati ca (despre inspectorii Michelin):
Evaluatorii Michelin (numiti “inspectori”) sunt complet anonimi. Ei nu se identifica in niciun fel, iar mesele si cheltuielile lor sunt decontate de compania fondata de fratii Michelin si nicidecum de restaurantul care este evaluat. In 2009, ziarul The New Yorker declara: Michelin depune eforturi extraordinare pentru a mentine anonimatul inspectorilor sai. Multi dintre directorii Michelin nu au cunoscut niciodata un inspector. Inspectorii insisi sunt sfatuiti sa nu dezvaluie domeniul lor de activitate nici macar parintilor (care ar putea fi tentati sa se laude). In toti anii de cand exista, Michelin a interzis inspectorilor sa vorbeasca cu presa.

Din 23 octombrie, in cinematografe se dau stele Michelin
In Super Chef, in afara de Bradley Cooper si Sienna Miller, apar si supervedetele Emma Thompson si Uma Thurman. E cineva gata sa tina un pariu ca una din ele e inspector Michelin? Pentru a afla ceea ce nici macar toti directorii Michelin nu stiu cu certitudine, va asteptam in cinematografe din 23 octombrie.