Michael Banks era doar un copil atunci când Mary Poppins, dădaca perfectă, a aterizat pentru prima oară în casa lor, aducând, pe de o parte, culoare și magie și, pe de altă parte, ordine și liniște în viața familiei Banks.
Între timp, Michael a crescut. Are, la rândul lui, copii și tot felul de probleme, care mai de care mai spinoase, nu doar cu propriile-i odrasle, dar și cu locul de muncă, cu timpurile pe care le traversează și, mai ales, una legată de o pierdere personală pe care se străduiește să o depășească.

Dar să le luăm pe rând. Michael e angajat temporar în aceeași bancă în care au muncit tatăl și bunicul lui. Locuiește pe strada Cherry Tree Lane, la numărul 17, împreună cu copiii lui: Annabel, John și Georgie.
Vremurile sunt grele. E anul 1930 și Londra e cufundată în Marea Criză. Banii sunt neîndestulători, oamenii neliniștiți și viitorul nesigur, lucru care îi afectează pe toți și, cu atât mai mult, pe Michael care nu e tocmai sigur de locul său de muncă și de salariul de care depind toți.Întreaga familie încearcă, fiecare în felul său, să se împace cu moartea de dată recentă a soției lui Michael, mama iubitoare a celor 3 copii.
Casa e într-o permanentă stare de haos și dezordine, în ciuda eforturilor lui Ellen, menajera bine intenționată și plină de căldură, dar total ineficientă a casei. Împovărați de greaua pierdere a mamei lor și dând la tot pasul de o realitate aspră, copiii se găsesc în situația de a trebui să își asume diverse responsabilități, mai mari decât vârsta lor, ceea ce îi face să se maturizeze mai repede decât ar trebui. În același timp, Michael încearcă să treacă cum poate mai bine peste tristețea provocată de dispariția prematură a soției sale. Dar nu reușește întru totul, iar asta face ca relația dintre el și copii să fie din ce în ce mai dificilă.

Ca și cum nu ar fi fost deajuns, președintele băncii în care lucrează Michael, se dovedește a nu fi un mentor generos, așa cum îi place să pozeze, ci un individ duplicitar și viclean. Drept urmare, Michael, tată singur și unic susținător al familiei, se trezește pus în situația alarmantă de a risca să-și piardă casa. Viața lui Michael pare a nu fi altceva decât un coșmar care se adâncește și se amplifică. Din fericire, când totul pare aproape pierdut, norocul îi surâde și enigmatica dădacă Mary Poppins reintră în viața lui și a familiei sale. Mary are niște abilități fantastice, la propriu și la figurat, ce pot transforma o sarcină cât se poate de banală într-o aventură încărcată de magie.

De când a văzut-o Michael ultima dată, Mary nu a îmbătrânit nici cu o singură zi, ceea ce poate că nu e chiar atât de surprinzător, cunoscându-i talentele.
Mary face echipă cu un vechi prieten, pe nume Jack, un fermecător și veșnic optimist lampagiu și, împreună, îi poartă pe cei trei copii din familia Banks într-o serie de aventuri fabuloase-caraghioase, ce reintroduc, în cele din urmă, pofta de viață, iubirea și râsul cu poftă în casa din Cherry Tree Lane, numărul 17.

Acesta este, pe scurt, nu povestea filmului, nu, nicidecum, ea nu ar putea fi cuprinsă într-o pagină, ci, mai degrabă, punctul ei de pornire. Ca o garanție, adaug că Rob Marshall, regizorul lui “Marry Poppins se întoarce” a fost nominalizat la Oscar pentru “Chicago”, un alt muzical celebru și a crescut în atmosfera de pe Broadway. El a declarat: “Marry Poppins a fost primul film pe care l-am văzut, copil fiind. El mi-a deschis mintea și sufletul către filme și pasiunea pentru filme muzicale, încărcate de aventuri și magie.”

Nu poți decât să dai ce ai mai bun în tine, atunci când ai de continuat filmul care ți-a definit cariera, pasiunea și viitorul.
Nu ratați “Marry Poppins se întoarce”: din 21 decembrie, în cinematografe.