După ce în 2009, regizorul Peter Docter, unul dintre veteranii Pixar, își începe aventura cinematografică la Cannes cu producția Up care avea să-i aducă Oscarul, anul acesta Docter se întoarce pe Croazetă cu cel mai recent și cel mai așteptat proiect al său, Inside Out (Întors pe dos). Festivalul de la Cannes are loc în perioada 13-24 mai.
Inside Out va avea premiera în România pe 19 iunie.

Potrivit regizorului Peter Docter, povestea din Inside Out se concentrează pe două direcții: una urmărește viața de familie a lui Riley(Kaitlyn Dias), o fetiță de 11 ani, care tocmai se mută împreună cu ai ei în San Francisco și trebuie să facă față schimbărilor impuse de marele oraș, iar, în paralel, filmul urmărește interacțiunea emoțiilor din creierul lui Riley. Docter a imaginat practic un Centru de Comandă în creierul lui Riley în care Bucuria, Frica, Furia, Dezgustul și Tristețea încearcă să facă față provocărilor pe care i le aduce lui Riley viața din San Francisco.

În afară de oscarizatul Up (2009), regizorul Peter Docter mai are în palmares producția Monsters, Inc, debutul său regizoral, precum și colaborări la capodopere Disney Pixar precum Toy Story, A Bug’s Life și WALLE.