3 motive pentru care nu trebuie să ratezi „Big Eyes: Ferestrele Sufletului”:

 

1. Scenariul are la bază una dintre cele mai mari fraude din istoria artei. La sfârşitul anilor ’50 – începutul anilor ’60, pictorul Walter Keane (Christoph Waltz) a atins un succes de neimaginat, obținând un succes de public fără precedent cu picturile sale enigmatice ale unor fiinţe plăpânde cu ochi mari. Adevărul straniu şi şocant este descoperit până la urmă: lucrările lui Walter nu fuseseră create de fapt de el, ci de soţia sa, Margaret (Amy Adams).
2. Regizor este excentricul Tim Burton care o cunoștea pe pictorița Margaret Keane de dinainte să i se propună acest proiect. Margaret a declarat: „Tim a comandat câteva portrete de la mine şi a cumpărat câteva dintre picturile mele. Nu-mi imaginez pe nimeni mai potrivit decât Tim Burton să regizeze acest film.”
3. „Big Eyes: Ferestrele sufletului” are 3 nominalizări la Globurile de Aur, la secțiunile: Cea mai bună actriţă în rol principal feminin într-un film, categoria „Comedie/Musical”: Amy Adams, Cel mai bun rol actor în rol principal masculin într-un film, categoria „Dramă”: Christoph Waltz, Cel mai bun cântec original: „Big Eyes”, muzica şi versurile: Lana Del Ray. Pelicula va ajunge în cinematografele românești din 20 februarie.

 

Distribuit de Forum Film România

Premiera în România: 20 FEBRUARIE 2015