Magia Disney e cu noi de generații întregi, impresionând copiii și adulții deopotrivă și, judecând după animația cu numărul 60, „Encanto”, devine din ce în ce mai puternică odată cu trecerea vremii.

De data aceasta, suntem purtați din sala de cinema în fermecătoarea Columbia, prin noua animație de la Disney, unde fiecare cadru spune o poveste prin culorile remarcabile și atenția la detalii.

Bine ai venit în Casa Madrigal

Mirabel, personajul principal, trăiește într-o casă vrăjită, care se aranjează singură, se curăță singură, se repară singură și te ajută când ai nevoie. Familia ei e absolut fabuloasă: mama poate vindeca orice rană, una dintre surori e extraordinar de puternică, cealaltă creează frumusețe la orice pas, iar vărul său poate vorbi cu animalele.

Fiecare membru al Casei Madrigal are un talent ascuns, pe care îl folosește cu măiestrie și un umor care-i va cuceri deopotrivă pe cei mari și pe cei mici.

În tot acest univers perfect există o problemă: Mirabel este singura care nu are nicio putere magică. Deși încearcă din răsputeri să-și facă familia mândră, este mereu cu un pas în urma lor. Iar când magia casei pare să dispară, Mirabel e convinsă că din vina ei se întâmplă toate dezastrele.

O aventură aproape de casă, cu mize uriașe

„Acasă” înseamnă dragoste. Abuela, bunica lui Mirabel, a fugit de război când era tânără, lăsând totul în urmă; dar iubirea pentru copiii săi și pentru cei din jurul ei au făcut-o să fie binecuvântată cu daruri magice, transmise din generație în generație și puse întotdeauna în slujba binelui. Așa a apărut Casa Madrigal, iar satul a înflorit cu ajutorul grozavei familii.

Orice s-ar strica și orice neînțelegeri ar avea, membrii familiei Madrigal știu că doar împreună pot reuși să supraviețuiască. În „Encanto”, iubirea pentru cei dragi depășește orice obstacol. De data aceasta, salvarea nu vine neapărat din aventuri spectaculoase pe drumuri neumblate (deși nu puține sunt momentele în care vei sta cu sufletul la gură, pe marginea scaunului de cinema), ci din puterea de a-ți întoarce privirea către cei dragi și a le asculta nevoile.

La orice vârstă putem deveni mai buni

Poate că magia ocupă un loc important în „Encanto”, însă, pe măsură ce descoperim povestea, vom găsi personaje complexe, care ne vor surprinde până la ultima scenă. Treptat, Mirabel ajunge să vadă dincolo de aparenta perfecțiune a rudelor sale, descoperind că și ele au propriile nesiguranțe și temeri.

Părinții să privească atent, pentru că există învățături și pentru ei în acest film. Pentru a-și salva casa și familia, chiar și Abuela, întotdeauna înțeleaptă și puternică, va trebui să se oprească și să o asculte pe nepoata sa, poate pentru prima dată cu adevărat.

Un festin vizual și auditiv

Aventura lui Mirabel e ilustrată și cântată pe ritmuri de muzică extraordinară, compusă de Lin-Manuel Miranda, care se completează perfect cu mișcările de dans ale personajelor îmbrăcate în costume atent realizate. În jurul lor apar animale care mai de care mai colorate și explozii de flori ce umplu ecranul.

Fiecare e magic, în felul lui

Chiar dacă nu ai puterile magice ale Familiei Madrigal, urmărind „Encanto” vei putea empatiza cu fiecare personaj. Ca și ei, fiecare simte la un moment dat presiunea de a fi perfect, de a nu dezamăgi niciodată pe nimeni.

Devenind protectorii orașului, membrii Familiei Madrigal sunt convinși că acesta este singurul lor scop, iar dacă nu îl mai pot îndeplini la perfecție toți le vor întoarce spatele. Vor avea, însă, o surpriză.

Mirabel trebuie să înfrunte un adevăr: magia nu este suficientă pentru a readuce lucrurile la normal. Care este secretul? Care e rețeta completă? Vei descoperi la cinema.

În fiecare dintre noi există puterea de a face bine. Acesta este cu adevărat „Encanto”, ceea ce ne face speciali.