Cel mai îndrăgit ursuleț al tuturor timpurilor a ajuns deja în cinematografe și ne-așteaptă, cu mic cu mare, la joacă! Ce să pui în bagajul de așteptări de la live-action-ul Disney atunci când te îndrepți spre sălile de cinema (pe lângă biletul la film, evident!)?

Pădurea celor 100 de Acri, oglinda sufletului lui Christopher Robin

Ți-l amintești pe Winnie de Pluș rostogolindu-se și plimbându-se cu burtica surâzândă prin pădurea plină de culoare, de ciripiri și luminișuri îmbietoare; și-l vezi, pe marile ecrane, într-o ceață densă, care-apasă greu peste natura odată voioasă? Nedumerirea ta se va risipi treptat, cât urmărești cu sufletul la gură firul roșu al poveștii lui Christopher Robin și întoarcerea lui înspre lucrurile cu adevărat importante.

Mai mult, aceste scene reflectă atenția și grija pentru detalii a echipei de producție, pornind de la filmări, unde a apelat la vehicule cu presiune scăzută în cauciucuri, pentru a evita orice impact negativ asupra mediului înconjurător, până imaginile impresionante de pe marile ecrane.

Ce poate-ntrece pofta de miere a lui Pluș?

Când pe ecrane apare mereu o burtică drăgălașă, avidă de miere, ne e cam greu să răspundem la întrebarea asta, nu-i așa? Te lăsăm pe tine, drag cinefil, să alegi răspunsul, dintre hârtiile cu calcule ale adultului Christopher Robin, din lupta cu toți elefampii și novoștiucile, cu grijile, apăsările, presiunile și incorectitudinile, dintre comentariile șugubețe ale lui Winnie, căutările din Pădurea celor 100 de Acri, peripețiile în viteză din Lon Dra, ochii bulbucați de uimire ai londonezilor cărora le-a dat Pluș binețe. Lasă-te condus de balonul roșu al lui Winnie și, de oricâte rătăciri ai avea parte, vei ști că ajungi la morala întregii povești: nu-ți pierde bucuria de a trăi.

Râs cu poftă și licăriri în colțul ochiului

Replicile mor-mor-mormăite ale lui Pluș sunt pe culmile drăgălășeniei în noua producție Disney, după cum, deși par ca nuca-n perete în peisajul conversațional presat de griji, hârtii și economii și stârnesc hazul, sunt și o ”palmă zdravănă” pentru adultul care mai că se-afundă în fotoliul de cinema, când își amintește, vinovat, de orele suplimentare de la birou, de salutul transmis pe fugă celor mai dragi sufletului său, de alergatul de zi cu zi printre probleme, task-uri, de lipsa de timp pentru zâmbet. Și-așa se face că o întrebare cu nonsens capătă atâta valoare în mintea fiecărui cinefil, indiferent de anii din buletin.

Un film fără vârstă, pentru toate vârstele

Deși acțiunea este plasată în Londra anilor ‘50, lecțiile de viață și trăirile personajelor sunt extrem de actuale. Culoarea locală este reflectată cu minuțiozitate de echipa filmului, dar povestea pare atemporală, cu grijile, tragi-comicul de situație, întâlnirile presante de la birou, salvarea care poate veni odată cu relaxarea.

În plus, gașca lui Pluș asigură acest ”sentiment” de atemporalitate și regăsire după cum, pe cât de mult ne-amuză personajele, pe-atât ne regăsim, măcar puțin, în fiecare dintre ele. Zâmbim duios datorită fricii naive a lui Purceluș, ne-amuză copios lăudăroșenia (mascată?) lui Tigrilă, ne trezim din râs cu un ”Stai puțin!” grav, serios, din replicile depresive spuse morocănos de Aiurel și repetăm uimiți citatele lui Pluș.

Replica preferată

Din multele povețe spuse cu o naivitate drăgălașă, sigur cel puțin una ți se va-ntipări în minte și-ți va scoate statusurile din social media din tipare ori ziua din [mocirlă] hăul nesfârșit de griji.

”Eu ajung mereu unde mă duc plecând de unde am fost”, ”Lumea spune că nimic nu e imposibil. Dar nu fac nimic în fiecare zi”, ”Ce zi e astăzi?. E azi. Azi e ziua mea preferată” șamd. – gândește-le îndelung, minunează-te de cât adevăr pot cuprinde replicile unui ”ursuleț prostuț” și pune-le în practică, pentru a redescoperi copilul din tine și bucuria de a trăi.

”Ce e de făcut, ce e de făcut?” – Christopher Robin

”Ce e de făcut, într-adevăr!” – Pluș

E de venit, cu întreaga familie și cu toți prietenii din copilărie la cel mai frumos și emoționant film al verii, plin de magia Disney: Christopher Robin și Winnie de Pluș.