Tim Roth joaca rolul lui Oswaldo Mobray, calaul englez din oraselul Red Rock. Roth a imbratisat cu entuziasm sansa de a da inca o data glas replicilor scrise de Tarantino. “Quentin scrie ca nimeni altul. E foarte greu sa interpretezi dialoguri fortate. Mintea ta le respinge la un anumit nivel, undeva. Creierul tau reactioneaza impotriva lor. Dar dialogurile lui Tarantino iti vin pe limba si in creier ca unse. El scrie, avandu-te pe tine in minte. Scrie pentru tine. Dar chiar daca ar trebui sa intri in pielea altui personaj, replicile sunt la fel de bune”
Tim Roth nu e la prima colaborare cu Tarantino. Scena cu care se deschide Pulp Fiction e deja clasica, iar dialogul dintre Roth si partenera lui de talharit fast-food-uri poate fi citata din memorie de o multime de fani.

Sub exteriorul ingrijit si sub o afabilitate aparenta, calaul itinerant Oswaldo Mobray, ascunde cu siguranta chemari morbide, altminteri nu s-ar fi aflat la mii de kilometri departare de civilizata lui patrie, in mijlocul unui tinut salbatic populat de fosti soldati in Razboiul Civil, inarmati si plini de ura. Asa ca tineti-l pe Tim Roth pe lista de posibili catigatori ai premiului pentru cel mai atroce si feroce dintre cei 8 odiosi si fiorosi din “Cei 8 odiosi”. In definitiv, din tot nomenclatorul de meserii, omul si-a ales-o pe cea mai morbida. Iar lucrul acesta nu pare sa-i tulbure prea mult somnul.
Incepand cu 15 ianuarie 2016, data la care se lanseaza “The H8ful eight” in cinematografe, vom vedea cat de odios este acest calau englez pe care nu pare sa-l deranjeze prea mult ideea de a curma vieti omenesti. Pana la urma si la urma, e in fisa postului.