Fostă asasină de elită KGB, absolventă strălucită a programului rusesc de spionaj Red Room (Camera Roșie), dezertoare din serviciile secrete sovietice pe motive de conștiință, înrolată voluntar în SHIELD și apoi membră marcantă a Răzbunătorilor, Natasha Romanoff, a.k.a. Black Widow (Văduva Neagră), merita un film doar al ei. Merita un rămas bun pentru că, pe măsură ce seria Răzbunătorilor se întregea, ajunseserăm cu toții să o iubim pe frumoasa, generoasa și letala Black Widow la fel de mult ca pe ceilalți Răzbunători.

Natasha e printre puținii Avergers-i care, înarmată doar cu istețimea și abilitățile ei de luptătoare, putea face față oricând oricărui erou sau villain cu super-puteri. La masa răzbunătorilor, nu-i punea nimeni la îndoială dreptul de a avea o opinie sau de a conduce un atac și aici includem zei de prin Asgard, cum ar fi Thor, indestructibilul mânuitor de ciocan, super-oameni obținuți în laborator, cum ar fi Căpitanul America, super-giganți atotputernici, cum ar fi Hulk, sau inventatori geniali pe care costumul îi face de neoprit, cum ar fi Iron Man.

În “Captain America: The Winter Soldier” Natasha îi face față lui Bucky Barnes și oprește HYDRA, capturându-i liderul. În “Captain America: Civil War” e vocea rațiunii și îi caftește pe Hawkeye, Ant Man și Black Panther. În “Avengers: Age of Ultron” îl potolește pe Hulk ce părea că intră într-o frenezie a distrugerii de neoprit. În “Avengers: Infinity War” o oprește, împreună cu Okoye, pe Proxima Midnight, copila lui Thanos. În “Avengers: Endgame” e cea care își păstrează cumpătul și nu cedează descurajării. Îi ia locul lui Tony Stark, în fruntea Avengers-ilor și ei îi raportează War Machine, Rocket, Captain Marvel sau Okoye. Și, bineînțeles, tot în “Avengers: Endgame” ea e cea care se sacrifică, dând universului o șansă de salvare.

Fără nicio super-putere sau super-costum, fără să fi fost născută într-o familie de zei, sau aiurea prin cosmos, fără să fi fost mușcată de vreun păianjen mutant, Natasha Romanoff e un super-erou în toată puterea cuvântului și contribuția ei la salvarea lumii și a universului e inestimabilă.

Dar care sunt lucrurile neștiute din trecutul Natashei Romanoff care i-au conturat caracterul, această combinație contrastantă de compasiune și abilități letale? Ei bine, toate acestea le vom afla din noul film Marvel, “Black Widow”.

Acțiunea din “Black Widow” se petrece înainte de “Avengers: Infinity War”, imediat după “Captain America: Civil War”. Natasha a încălcat Acordul Sokovia (care încerca să îi înregimenteze pe toți Răzbunătorii) și pe Secretarul Ross și e pe fugă, în timp ce Răzbunătorii sunt divizați, cei obedienți fiind lăsați la vatră, ceilalți, dați în urmărire. Natasha evadează din Statele Unite și chiar când găsește o șansă de a reîncepe o viață normală, descoperă că forțe malefice extrem de periculoase acționează în lume cu scopul de a o distruge. Drept urmare, se simte obligată să reintre în acțiune. Odată cu această decizie, e nevoită să o apuce din nou pe drumul întunecat pe care a fost nevoită să meargă în copilărie, drumul extrem de dificil care a transformat-o într-o armă letală.

Și de aici începe aventura Natashei care trebuie să-și înfrunte nu doar trecutul încărcat de legături emoționale rămase nerezolvate, ci și să facă față unui asasin înzestrat cu abilitați unice, un ucigaș cum Natasha nu a mai întâlnit niciodată.

“Black Widow” e filmul pe care îl merita o super-eroină ca Natasha și pe care îl meritau și fanii care au suferit la fel de tare la sfârșitul ei din “Avengers: Endgame”, cum au suferit la moartea lui Tony Stark.