Primul film “Maleficent” ne-a explicat legenda Frumoasei din Pădurea Adormită. Ne-a arătat motivul pentru care blestemul cel hain și nedrept a fost pus pe capul inocentei Aurora. Dar, mai ales, a umanizat-o pe Maleficent, cea care, la sfârșitul filmului, se transformase dintr-o creatură rece, crudă și puternică într-o zână vulnerabilă, gata să se sacrifice pentru fiica celui care o trădase cu atâta nepăsare în tinerețe.

Dar de atunci au trecut 5 ani. Aurora, protejata fiică adoptivă a lui Maleficent, a crescut. Prințul Philip s-a întors și e îndrăgostit lulea de ea și nici Aurora nu pare să rămână indiferentă la declarațiile lui. Conform tuturor tradițiilor și regulilor poveștilor cu prinți și prințese, ar trebui să urmeze o nuntă. Cu fast, costume strălucitoare, feluri alese și multă veselie.

Problema e că soacra mare, regina Ingrith, mama prințului Philip, ține să ne avertizeze pe toți: “Acesta nu e un basm!”, iar soacra mică (în lipsa unui alt titular pe post), Maleficent, e și ea de părere că: “Nu toate poveștile de iubire se termină cu bine!”.

Ingrith e jucată cu bine cunoscuta-i măiestrie de iconica Michelle Pfeiffer. Sub aparența unei conducătoare binevoitoare, ea e, de fapt, o regină nebună și machiavelică, cu o voință și o armată îmbrăcate în fier, gata să termine odată pentru totdeauna cu zânele și cu toate celelalte ființe neumane, ce nu pot fi făcute să se supună.

Maleficent, pe de altă parte, interpretată cu egal talent de Angelina Jolie, e o creatură niciodată pe deplin înțeleasă. Pare capricioasă și dură, dar am văzut cu toții că aparențele înșală. Să nu uităm însă că ea stăpânește magia și tot felul de creaturi ce ar putea cu ușurință rupe o armură în două și nu se va da în lături de la nimic pentru a-și proteja regatul plin de magie ce nu poate fi înțeleasă de oameni.

Cu astfel de soacre, nunta de basm anunțată nu se poate sfârși decât într-un singur mod: război! Război în toată regula și în afara regulilor, pe toate fronturile și cu toate armele, fie ele ascuțite sau tăioase, explozive, magice sau psihologice.

Dacă protectoarea și generoasa anti-eroină Maleficent, supranumită în titlu “Suverana răului”, va deveni, așa cum pare în trailer, cu adevărat malefică și va declanșa urgia ce va distruge regatul oamenilor în care își au adăpost nu doar regina Ingrith, ci și nevinovații Aurora și Philip, rămâne de văzut.

După cum, la fel de interesant de văzut ar fi și varianta opusă în care Regina Ingrith câștigă războiul. În definitiv, lupta dintre Ingrith și Maleficent e ceea ce, în engleză, s-ar numi “cat fight”. Și cine ar fi mai potrivită să câștige o cat fight decât Michelle Pfeiffer, cea mai celebră Catwoman din cinematograful american?

“Maleficent: Suverana răului”: din 18 octombrie, la cinema.