”Aladdin”, un nou remake al unei povești ce a cucerit în anii ’90 toată lumea, e gata să câștige noi inimi și să reaprindă scânteia magiei, celor care au crescut cu minunatele animații Disney.

Povestea fermecătoare, inspirată din ”O mie și una de nopți”, despre un hoț de rând cu o inimă de aur, o prințesă curajoasă și o lampă fermecată, ce ascunde cheia viitorului lor, a primit o aură de un realism magnetizant, dar și un suflu nou, modern, plin de umor. Iată 6 motive pentru care trebuie să vezi neapărat acest film:

Cetatea Agrabah

Pentru ca totul să fie cât se poate de autentic, producătorii au construit platoul de filmare tocmai în Iordania, într-un loc numit Wadi Rum, unde ”poți să simți istoria doar pășind pe nisip”, după cum a spus Will Smith, cel care îl interpretează pe duh.

Vibranta cetate Agrabah, un uriaș port comercial cu influențe arabe, cu străzi în care te poți rătăci și un castel care îți taie respirația, a fost construită de la zero și pusă în scenă în cele mai mici detalii de echipa coordonată de Gemma Jackson, celebră pentru ceea ce a realizat în seria TV Game Of Thrones.

Costumele

În culori vii, cu detalii fabuloase și materiale care te invită să le atingi, costumele din ”Aladdin” reprezintă o celebrare a culturii arabe și o pură încântare pentru oricine. Prințesa Jasmine poartă nu mai puțin de 10 outfit-uri în film, fiecare în acord cu momentul respectiv din evoluția sa și fiecare spunând partea sa de poveste: de la clipele în care povara datoriei pare prea grea, la momentele pline de elan, totul e croit parcă pentru a explora lumea interioară a acestui personaj încântător.

Ritmul poveștii

Regizorul Guy Ritchie a reușit să imprime un ritm extraordinar de captivant pe parcursul întregului film. Practic, nu ai timp să îți tragi răsuflarea, ci ești prins în vârtejul trăirilor, de la suspansul infuzat cu mult haz al curselor în care Aladdin este urmărit pe străzile labirintice din Agrabah, la râsetele prelungite asigurate de momentele pline de glorie ale duhului, la euforia oferită de camera prințesei Jasmine, cu vedere la mare, lună, stele și un tigru uriaș pe post de paznic.

Coloana sonoră

Practic, este genul de film care îți imprimă încă de la primele minute un zâmbet sincer, pe care îl iei cu tine acasă și îl împrumuți apropiaților, cu îndemnul imperios ”Trebuie să vedeți Aladdin!” Iar la această senzație contribuie cu siguranță și coloana sonoră a filmului, din care amintim clasicul ”A Whole New World”, amuzantul ”Prince Ali” și surprinzătorul ”Speechless” – un cântec modern, puternic, plin de avânt, care ne-a amintit cu drag de ”Let It Go” din ”Frozen”.

Umorul duhului

Cine putea să interpreteze mai bine rolul duhului decât Will Smith? Fără a încerca să îl comparăm cu genialul Robin Williams, cel care a dat viață personajului în animația originală, putem spune că a reușit să îi dea duhului un twist original, în care unghiul hip-hop a fost cel câștigător. Mereu pe fază cu o prezență de spirit sclipitoare și o poftă de viață molipsitoare, duhul este cel care îl ghidează pe Aladdin ca un frate mai mare, depășindu-și cu brio rolul de executant.

Chimia dintre protagoniști

Nu în ultimul rând, pentru că ”Aladdin” este în mare măsură și o poveste de dragoste, unul dintre ingredientele magice trebuie să fie, desigur, chimia. Mena Massoud și Naomi Scott fac o pereche electrizantă, dinamică, perfectă. O prințesă care se aventurează singură, deghizată, pe străzile din cetate face o pereche de vis cu un mic maestru al furtișagurilor, care e în stare de orice pentru a-i fura inima.

O poveste pentru toate vârstele despre dragoste, generozitate, riscurile puterii, curajul de a înfrunta regulile rigide și puterea de a accepta ceea ce ești, merită cu siguranță văzută la cinema.